Kalibreren van ADAS-systemen na autoschade

Steeds meer auto’s zijn voorzien van een Advanced Driver Assistance System (ADAS), zoals een radarsysteem, achteruitrijcamera, adaptieve cruisecontrol en dode hoek sensoren. Deze techniek zorgt ervoor dat auto’s steeds slimmer worden en bestuurders veiliger kunnen rijden. Bij een botsing of andere schade zijn dit soort camera’s/radars echter de meest kwetsbare onderdelen van een (bedrijfs)auto. Om ervoor te zorgen dat zulke systemen na schade perfect blijven werken, is het nodig om ze te kalibreren.

Wat is een ADAS?

Een ADAS systeem is bijvoorbeeld een camera, infrarood sensor of radar die in uw auto zit verwerkt. Cruise Control bijvoorbeeld, maar ook geavanceerdere systemen zoals vermoeidheidsherkenning, verkeersbordherkenning of Forward Collision Warning (FCW) zijn rijhulpsystemen. Om het aantal ongevallen in het verkeer te verminderen zijn rijhulpsystemen, zoals noodremsystemen, automatische snelheidsbeperking en een alcoholslot, vanaf 2022 in nieuwe auto’s door de EU verplicht.

Uw ADAS bij autoschade

Een ADAS is enorm handig, maar ook kwetsbaar. De camera’s en radars waaruit rijhulpsystemen bestaan, moeten perfect zijn afgesteld. Als een camera een verkeerd uitgangspunt doorgeeft, rekenen de rijhulpsystemen met onjuiste informatie. Na reparatie van de (blik)schade is het daarom nodig om uw rijhulpsysteem te laten kalibreren. Denk bijvoorbeeld aan een voor- of achterruit met een camera die moet worden vervangen, of een bumper met sensoren die uitgedeukt en opnieuw gespoten moet worden.

ADAS kalibreren na autoschade

Autoschade Buijs heeft professionele apparatuur om uw ADAS te kalibreren. Hierdoor kunnen we alle camera- en radarsystemen na reparatie of vervanging afstellen op de fabrieksinstellingen. Tijdens de klus kunt u in de meeste gevallen gebruikmaken van een gratis leenauto.

Wilt u uw ADAS na autoschade laten kalibreren? Neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Natuurlijk repareren wij dan ook gelijk uw blikschade en/of voeren spot repair uit.

Terug naar kennisbank