Professionele autoreiniging geeft uw auto glans

Voor veel mensen is het grondig reinigen van de auto nu niet bepaald het meest favoriete klusje. Als het echt te gek wordt rijden we liever even door de wasstraat. Snel gepiept toch? Toch zijn er genoeg redenen te noemen waarom het regelmatig professioneel laten reinigen van uw auto echt is aan te bevelen. De poetsspecialisten van Autoschade Buijs lichten dit graag even toe.

Lakanalyse en poetsplan

Onder het professioneel  reinigen van personen- en bedrijfsauto’s verstaan wij als vakspecialist iets meer dan het eenvoudigweg wassen van de carrosserie. Dat is overigens wel altijd waar wij in onze poetsafdeling mee beginnen. Pas als al het oppervlakkig vuil is verwijderd kunnen wij goed beoordelen wat er verder moet gebeuren om uw auto weer in zijn volle glorie te laten blinken. Na een grondige wasbeurt maken wij een analyse van de staat waarin de toplaag van de carrosserie en de in kleur gespoten delen, zoals bumpers, buitenspiegels, grill en sierlijsten, verkeert. Is de lak zoals wij noemen ‘verweert’ dan zullen wij daar ons poetsplan op aan moeten passen. Is er sprake van veel oppervlakkige krassen, dan wordt ons strijdplan daarop ingesteld. Blijkt dat er na het herstellen van autoschade een te opzichtig verschil in kleur en glans is tussen de nieuw gespoten carrosseriedelen en de rest van de auto, dan hebben wij als professionele autopoetsers ook weer een passende oplossing voor.

Professionele poetsmiddelen

Buiten een deskundige beoordeling van de staat waarin de lak van uw auto zich bevindt en het daarop aanpassen van het poetsprogramma, hebben wij ook de beschikking over de meest moderne poetsmachines en professionele poetsmiddelen. Bij kleine oppervlakkige krassen kunnen wij kiezen voor het volledig polijsten van uw auto. De beschadigde toplaag wordt er dan als het ware heel dun afgeschuurd, zodat er weer een mooi egale glanzende laklaag verschijnt. Vaak kunnen wij volstaan met een grondige wasbeurt en het machinaal cleanen van de buitenzijde. In autocleaner zit een soort licht schuurmiddel met een cosmetische werking. Als extra bescherming brengen wij een dunne laag autowax aan. Die speciale wax is zowel kleurloos als in diverse steunkleuren beschikbaar. Dat biedt ons de gelegenheid om de oorspronkelijke kleur en glans van de auto nog iets extra omhoog te halen.

Na zo’n grondige professionele poetsbeurt bij Autoschade Buijs ziet uw auto er echt weer als nieuw uit. U zult merken dat daarna het regelmatig wassen van uw glanzende bolide ook weer automatisch wordt opgepakt. Dat werkt eigenlijk hetzelfde als of u pas een nieuwe auto heeft gekocht.

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak voor een professionele autoreiniging. Bel ons op 0166-606898 of stuur een e-mail naar info@autoschadebuijs.nl

Terug naar kennisbank