Glasheldere uitleg over onze autoruitservice

Dat u bij Autoschade Buijs terecht kunt voor het repareren van autoschades, spotrepair, autospuiten en het professioneel reinigen en boenen van de carrosserie van uw auto, is bij de meeste mensen in de gemeente Tholen en omstreken wel bekend. Maar wist u dat u ook voor het vervangen van een kapotte autoruit en het repareren van kleine ruitschades (sterretjes) in onze vestiging in Tholen terecht kunt?

Waterdichte en spanningsvrije autoruitmontage

Als een auto flinke schade heeft opgelopen is het vaak zo dat ook de voor- of achterruit of de zijruiten door de klap zijn gesneuveld. In dat geval wordt de ruitschade direct bij de taxatie van de totale schade meegenomen. Het komt echter ook vaak voor dat er een autoruit tijdens het rijden of in een parkeervak langs de weg geraakt wordt door een steentje of ander rondvliegend voorwerp, bijvoorbeeld lading van een aanhanger of ijsafzetting van een vrachtauto. Met een beetje geluk hoeft bij dat soort ongelukjes alleen de kapotte ruit vervangen te worden. Bij het vernieuwen van een autoruit plaatsen wij ook altijd meteen nieuwe ruitrubbers. Ook checken we of de nieuwe ruit spanningsvrij gemonteerd is en of de afdichting rondom in de rubbers volledig waterdicht is. Net als bij blikschade geldt ook voor autoruitschade dat autoverzekeringen vrijwel altijd met een bepaald bedrag aan eigen risico werken. U kunt dat terugvinden in de polisvoorwaarden. Let er ook op dat het claimen van autoruitschade bij uw autoverzekering ook invloed kan hebben op de zogenoemde No Claim-korting. Hoe meer schadevrije jaren u als autobezitter kunt overleggen, des te hoger is de korting op uw verzekeringspremie. Houd daar dus rekening mee.

Autoruit met rijhulpsysteem kalibreren

Autoruiten zijn steeds vaker voorzien van zogenoemde ‘rijhulpsystemen’ oftewel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Door middel van camera’s, infraroodsensoren of radar ondersteunen deze ADAS-systemen de bestuurder tijdens het rijden. Wat ze precies doen, verschilt per auto en per automerk. Ze waarschuwen bij het onvrijwillig verlaten van een rijbaan, helpen bij het maken van een noodstop, verbeteren het zicht bij nacht, bieden een 360 graden beeld en hulp bij inparkeren. Met speciale apparatuur zorgen wij ervoor dat de ADAS zorgvuldig opnieuw gekalibreerd wordt. Afhankelijk van het merk en type ADAS verzorgt Autoschade Buijs na het vervangen van een autoruit een Reguliere kalibratie, CSC kalibratie of Stereo kalibratie. Bent u verzekerd tegen ruitschade? Dan is kalibratie voor u – behoudens het eventuele eigen risico – meestal gratis.

Snelle en vakkundige autoruitreparatie

Is er sprake van slechts een kleine en oppervlakkige beschadiging in de voorruit, dan kunnen wij dat kleine sterretje vaak prima repareren. Het risico  dat de ruit verder doorscheurt is met zo’n ruitreparatie geweken. Na het schoonmaken van de beschadiging wordt er onder hoge druk een kleine hoeveelheid heldere kunsthars in het sterretje aangebracht. Deze hars wordt daarna onder invloed van UV-licht uitgehard, waardoor de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug krijgt. Omdat zo’n reparatie veel minder ingrijpend en dus stukken voordeliger is dan het vervangen van een complete voorruit, wordt ruitreparatie door vrijwel alle verzekeraars volledig vergoed. Maar ook in dit geval dient u even goed de polisvoorwaarden te lezen of bij uw verzekering na te vragen of dat alleen geldt voor ruitreparaties die door een door uw verzekeraar aangegeven glasexpert zijn uitgevoerd. Staat daar niks over in de verzekeringsvoorwaarden, dan kunt u het vervangen of repareren van een kapotte autoruit bij een bedrijf naar keuze laten doen. Autoschade Buijs handelt ook dit soort schades direct met uw autoverzekering af. Als dat van toepassing is betaalt u zelf alleen het eigen risico.

Profiteer van de glasheldere autoruitservice van Autoschade Buijs

Autoruit vervangen, autoruit repareren of autoruit kalibreren? Maak snel een afspraak bij Autoschade Buijs in Tholen. Wij maken het snel en vakkundig voor u in orde en handelen de schade direct af met uw verzekeraar.

Terug naar kennisbank