De groene kaart. Wat moet ik ermee?

Als het goed is ligt er ook in uw auto een groene kaart. Deze krijgt u als u een autoverzekering afsluit en is een internationaal erkend bewijs dat u verzekerd bent. Heeft u schade gereden? Ook als ons schadeherstelbedrijf niet op uw groene kaart of schadeformulier vermeld staat, kunt u de schade toch bij Autoschade Buijs laten repareren. Wij nemen de financiële afwikkeling met de verzekering voor onze rekening. Een schade is immers al vervelend genoeg!

Wat is een groene kaart?

Een groene kaart is het bewijs dat uw auto minimaal WA-verzekerd is. Als u op pad gaat met een caravan of aanhanger die zwaarder weegt dan 750 kilo, heeft deze een eigen bewijs nodig.

In Duitsland, Polen, Portugal, Kroatië en Spanje heeft u alsnog een kaart nodig, ongeacht het gewicht van de caravan of aanhanger.

Hoe ziet een groene kaart eruit?

Het internationaal erkend verzekeringsbewijs is een papieren document of pasje. Op de kaart staan de landen waar uw auto verzekerd is, het verzekerde kenteken, de periode waarin het voertuig verzekerd is en het kaartnummer. Het kaartnummer schrijft u in het geval van schade op het Europees schadeformulier.

In alle landen van de Europese Unie, plus de landen Andorra, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is het niet verplicht om een groene kaart bij te hebben. De politie heeft in die landen genoeg aan uw kenteken. Ook al is de kaart in de Europese Unie niet verplicht, er staan wel belangrijke gegevens op. Wij raden u daarom aan om de kaart mee te nemen als u op pad gaat.

De groene kaart is ook digitaal beschikbaar. De digitale variant is overigens niet groen. Sla hem op in uw telefoon, zodat u de gegevens die u in het geval van schade nodig hebt, altijd bij de hand hebt.

Autoschade laten herstellen

Uw verzekeringsmaatschappij verwijst u door naar enkele schadeherstellers. Deze schadeherstellers vindt u op de achterzijde van de kaart of het schadeformulier. U kunt ook bij Autoschade Buijs terecht voor schadeherstel. Wij zorgen voor de financiële afwikkeling met de verzekering.

Neem direct contact met ons op via 0166-606898

Terug naar kennisbank